Bespaar tot 650 euro per jaar met een waterontharder!

Investeren in een waterontharder, levert dat – naast zacht water – ook iets op? Volgens Aqua Belgica, de Belgische Federatie voor waterbehandeling, is dat absoluut het geval.

Op basis van cijfers van het NIS berekenden zij dat een Belgisch gezin van 4 personen op jaarbasis tot 650 euro kan uitsparen door het gebruik van een waterontharder! We zetten de besparingen hieronder voor u uiteen.

Detergenten en zeepproducten

Gemiddeld verbruikt een gezin per jaar voor 420 euro aan zeepproducten: 186 euro aan reinigings- en onderhoudsproducten en 234 euro aan lichaamsverzorging.

Door het ontbreken van kalk in het water zijn er minder producten nodig voor het schoonmaken van sanitair en onderhouden van apparaten en installaties. De huid en het haar voelen zachter aan en uw wasgoed wordt even schoon bij lagere temperaturen en met minder wasmiddel of wasverzachter.

Het gebruik van detergenten en zeepproducten daalt met 50% waardoor er jaarlijks al 210 euro bespaard wordt.

 

Energiebesparing

Uit cijfers van het NIS blijkt dat een gemiddeld gezin op jaarbasis 419 euro spendeert aan warm water.

Door het tegengaan van kalkafzetting in uw toestellen kan uw gezin 15% (63 euro) besparen op de energiekosten van warm water. Ook werken elektrische boilers en gasketels efficiënter en wordt hun levensduur verlengd met een waterontharder.

Vervanging van toestellen

Douchekoppen met kalkaanslag, vaatwasmachines en wasmachines die niet meer schoon wassen… Het onderhouden en vervangen van kranen, leidingen en warmwatertoestellen kost een gemiddeld gezin jaarlijks 200 euro. Door het gebruik van onthard water is minder onderhoud nodig en zijn uw warmwatertoestellen pas later aan vervanging toe.

U bespaart zo’n 200 euro per jaar en heeft veel langer plezier van uw apparaten en installatie.

Kleding

Onthard water heeft ook een positief effect op de levensduur van uw kledij en huishoudlinnen. Schone kleding op lage temperatuur, levendige kleuren en zachte stoffen zonder wasverzachter, het zijn allemaal voordelen van een waterontharder.

Genomen dat een gezin jaarlijks gemiddeld 1.182 euro besteedt aan kledij en huishoudlinnen, kan er tot 15% (177 euro) bespaard worden op kledij omdat deze simpelweg minder snel slijt.

Conclusie: u bespaart tot 650 euro per jaar

Alle bovenstaande bedragen bij elkaar opgeteld, leveren een gezin op jaarbasis een besparing tot 650 euro door het gebruik van een waterontharder. U verbruikt minder energie, heeft langer plezier van uw apparaten en kledij en het verbruik van detergenten, zeepproducten en anti-kalkmiddelen daalt met 50%. Goed voor uw portemonnee én u draagt bij aan een properder milieu.

Daarom kan de waterontharder als huishoudelijk apparaat zonder twijfel toegevoegd worden aan de lijst met ‘groene producten’. Sterker nog, een onafhankelijke studie toont aan dat een waterontharder één van de beste energiebesparende middelen in het huishouden is!

Bron: Aqua Belgica – Belgische Federatie voor waterbehandeling VZW. Onafhankelijk onderzoek door Battelle Memorial Institute USA (2009).

 

Waterverzachter

Vervelende kalkaanslag is nu verleden tijd met een waterverzachter. Een waterverzachter, ook wel bekend onder de naam waterontharder of ontkalker, voorkomt kalkvorming op je kranen en zorgt ervoor dat waterverbruikende huishoudtoestellen langer meegaan.

Waterverzachter onderhoud

Een waterverzachter onderhoud is noodzakelijk, zo kunt u steeds op een 100% werkend toestel rekenen. Ook geniet u meestal van een verlengde garantie na een onderhoud op uw ontharder.